burgu kurabiye nasıl yapılır
Tatlı burgu kurabiye nasıl yapılır? Kıyır mı, kıyır. Dişlere değmeden ağızda dağılan, burgu fırın kurabiyesi; yapımı kolay, hem de tatlı. Bu kurabiye büyük küçük, genç ihtiyar ayrımı yapmaz. Ağızınıza bir götürmeye görün, kurabiyenin bulunduğu yerde yeller eser. Uzun söze hacet yok, yapın yiyin, tadını çıkarın. Bu tarifte verilen malzeme miktarı tam bir tepsiliktir. Sultan bu kıyır fırın kurabiyesini her daim yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- üç su bardağı un (330 gr.)
- 100 gr. tereyağı (erimiş ve ılık)
- bir yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
- beş yemek kaşığı ayçiçek yağı
- beş yemek kaşığı üzüm sirkesi
- beş yemek kaşığı toz şeker
- bir çay kaşığı tuz
- yarım paket kabartma tozu
- susam tohumu
- yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisi
Yapılması
- un ve kabartma tozunu ayırın
- diğer malzemeleri yoğurma kabına koyun
- çırpma teliyle güzelce karıştırın
- üzerine unun yarısını ve kabartma tozunu koyun
- elinizle karıştırın ve kalan unu azar azar ilave edin
- hamur katılaşmaya başlayınca yoğurun
- hamur kıvamını alınca ceviz iriliğinde parçalar koparın
- parçaları 15-18 cm. boyunda rulo yapın
- rulonun iki ucunu birleştirin ve sıkmadan kıvırın
- yaptığınız kurabiyeleri kağıtlı tepsiye dizin
- üzerine yumurta sarısını sürün, susam serpin
- tepsiyi önceden ısıtılmış 190°C derece fırının orta rafına sürün
- 25 dakika pişirin ve fırından alın
- kurabiyenizi dilediğiniz şekilde servis edin.
Sultan