zeytinyağlı portakallı kereviz


Zeytinyağlı portakallı kereviz, bu tarif şahane! Zeytinyağlı portakallı kereviz yemeği, gerçekten süper lezzet. Bu yemeği hayatında bir kez olsun, ağızına almamış insanlara şiddetle öneririm. Portakallı kereviz yemeği yememiş insanlara da, bir dafa olsun bu yemeği yapmalarını tavsiye ederim. Portakallı kereviz yemeğinin olmazsa olmaz baharatı kuru nanedir. Yemeği pişirdikten sonra, ya da yemeği soğutup servis ederken; mutlaka, yemeğin üzerine kuru nane serpin. Sultan, portakal bulduğu sürece, kereviz yemeğeini sofradan eksik etmez. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo kök kereviz
  • iki orta boy havuç
  • iki iri kuru soğan
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir yemek kaşığı silme un
  • üç diş sarımsak
  • iki tane portakal
  • kuru nane, kıyılmış maydanoz
  • limon suyu
  • 1.5 bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. kerevizi, havuçu soyun, uygun irilikte doğrayın
  2. soğanı soyun ve elma dilimi doğrayın
  3. sarımsağı soyun ve bütün bırakın
  4. portakalın birini sıkın, diğerini dilimleyin
  5. yemeğin sos'u olarak,
  6. bir kap içine bir portakal'ın suyu, 1.5 bardak su, 1 kaşık silme un,
  7. 1 tatlı kaşığı tuz'u koyun ve karıştırın.
  8. tencerenin tabanına kereviz, havuç, sarımsak ve soğan dilimlerini yayın
  9. ve üzerine portakal dilimlerini dizin.
  10. üzerine sosu dökün ve zeytinyağını gezdirin
  11. tencereyi bir defa fokurdatın, tencere kapağını kapatın.
  12. ağır ateşte 30 dakika pişirin ve ocağı söndürün.
  13. üzerine kuru nane ve maydanozu serpin,
  14. ve yemeğinizi ılık veya soğuk olarak gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır