fırında zeytinyağlı, baharatlı patates kızartması
Fırında zeytinyağlı, baharatlı patates kızartması tarifi: Fırında patates kızartması isteğe göre, sade veya baharatlı olarak yapılır. Fırında sade patates kızartması yapımında sıvı yağ veya tereyağı, tuz kullanılır. Fırında baharatlı patates kızartması ise; sade patates kızartması malzemelerine ilave olarak, sevilen bütün baharat çeşitleri (karabiber, pul biber, biberiye ve kekik gibi) baharatlar eklenir. Fırında kızartılan patateslerin dışı çıtır, içinin yumuşak olmasını isterseniz; patatesleri tuzlu su içerisinde 10 dakika haşlamanız gerekir. Sultan, fırında patates kızartmasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- istediğiniz kadar patates
- zeytinyağı
- karabiber
- pul biber
- biberiye
- tuz
Yapılması
- kışlık patatesleri yıkayın ve dilimleyin
- peşinden tuzlu su içerisinde 10 dakika haşlayın
- ardından çıkarın süzün ve bir kaba koyun
- üzerine zeytinyağı gezdirin
- ve sevdiğiniz baharatları ve tuzu serpin
- malzemeleri bir güzel karıştırın
- fırın tepsisine yanmaz kağıt yayın
- üzerine patates dilimlerini dizin
- tepsiyi 180°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
- 30 dakika bitiminde fırından çıkarın
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan