düdüklüde kuzu kemik suyu nasıl çıkarılır?


Düdüklüde kuzu kemik suyu nasıl çıkarılır? Kasap ve marketlerin çoğunda, paketlenmiş ve tartılmış olarak kuzu kemiği bulunur. Fiyatıda oldukça düşüktür, ihtiyacınız kadar alabilirsiniz. Ne var ki, kuzu kemiğinden çıkarılan su ile yapılan yemek, dana kemiği suyu ile yapılan yemek kadar lezzetli olmuyor. Bazen kuzu kemikli çorba, pilav, sebze yemekleri ve bakliyat yemekleri yaparım. Her seferinde, kuzu kemiğinden su çıkarırken çeşitli yöntemler kullanırım. Kuzu kemiği suyu çıkarma konusunda denemediğim yol kalmadı. Kuzu kemiğini kavurarak kullanırsanız yemekte koku yapıyor. En son, kuzu kemiği suyu çıkarmada noktayı koydum. Sultan, bu tarifi sizlerle paylaşmaktan mutlu olur. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir paket kuzu kemiği
  • bir kuru soğan
  • bir iri domates
  • bir iri havuç
  • iki parça kereviz sapı
  • bir tutam maydanoz sapı
  • beş adet tane karabiber
  • su

Yapılması
  1. soğanı soyun bütün bırakın
  2. havucu ve domatesi soyun ve iri parçalara bölün
  3. maydanoz sapını demet yapın bağlayın
  4. düdüklüye kuzu kemiğini ve diğer malzemeleri koyun
  5. üzerini kapatacak miktarda su koyun
  6. düdüklünüzü bildiğiniz şekilde kapatın
  7. ve ocak üzerine alın
  8. klasik düdüklü tencerelerde 35 dakika
  9. süre ile kemiği haşlayın ve ocaktan alın
  10. ardından, malzemeleri süzgeçten geçirin
  11. ve çıkan kemik suyunu dilediğiniz gibi kullanın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır