tavada bol sebzeli, tereyağlı et kavurması
Tavada bol sebzeli, tereyağlı et kavurması: Sebzeli et kavurma, dana etinin ızgara yapmaya uygun, yumuşak ve çabuk pişen bölgesinden yapılır. Bu yemek tavada, tencerede yapılabileceği gibi; wok tavada yapılırsa daha da güzel olur. Sebzeli et kavurması baştan sona, yüksek ısıda ve hızlı yapılır. İstenirse, en son soya sosu ilave edilebilir. Sultan, arada bir bu tarifle sebzeli et kavurması yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 300 gr. ızgaralık dana eti
- bir tutam kültür mantarı
- bir tutam arpacık soğan
- iki domates
- bir kapya biber
- bir sivri biber
- iki diş sarımsak
- tereyağı, zeytinyağı
- karabiber, kekik, tuz
Yapılması
- eti ve biberleri şerit şeklinde doğrayın,
- soğanları soyun, bütün bırakın
- domatesi, sarımsağı soyun yemeklik doğrayın
- mantarı boyuna doğru doğrayın
- tavada birer kaşık tereyağı ve zeytinyağı ısıtın
- üzerine eti ilave edin yüksek ısıda kavurun
- ardından sıra ile soğan, sarımsak, biber ve mantarı kavurun
- üzerine domates karabiber, kekik, tuz'u ilave edin, karıştırın
- ardından malzemeler suyunu çekinceye kadar kavrun
- ve yemeğinizi dilediğiniz gibi servis edin.
Sultan