wok tavada sebze kavurması


Wok tavada sebze kavurması: Sebze kavurması, çeşitli sebzeler (şerit) jülyen veya kuşbaşı doğranarak yapılabilir. Damak tadınıza uyan her çeşit sebze ve baharatlarla sebze kavurmasını yapabilirsiniz. Wok tava olmazsa sebze kavurması yapılmaz diye bir şey yok. Mutfağınızda bulunan tava ve tencere içerisinde sebze kavurmasını yapar, afiyetle yersiniz. Dilediğiniz yağı sebze kavurması için kullanabilirsiniz. Sultan sebze kavurmasının ayranla birlikte lavaşla dürümünü, sebze kavurmalı çubuk makarna'yı ve etlisini (kırmızı et veya beyaz et farketmez) haddinden fazla sever. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kabak
  • bir havuç
  • bir kırmızı biber
  • bir yeşil biber
  • bir soğan
  • bir iri domates
  • birkaç tane mantar
  • birkaç diş sarımsak
  • dört kaşık zeytinyağı
  • karabiber, kimyon, pul biber
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı yarım ay, sarımsağı irice, domatesi kuşbaşı doğarayın
  2. diğer sebzeleri şerit yani, jülyen doğrayın
  3. wok tavada zeytinyağını ısıtın
  4. üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, havucu, kabağı,
  5. kırmızı ve yeşil biberleri, mantarı ilave edin kavurun
  6. ardından domatesi, karabiberi, kimyonu, pul biberi
  7. ve tuzu ilave edin karıştırın
  8. domates, bıraktığı suyu çekinceye kadar sebzeleri pişirin
  9. ve ardından tavayı ocaktan alın,
  10. sebze kavurmasını gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır