edirne yaprak ciğer tava
Edirne yaprak ciğer tava; dana ciğerinin pastırma dilimleri gibi doğranarak, yağ içinde kızartılmasıyla yapılır. Dana ciğeri süt ile marine edilerek kızartılabileceği gibi, marine edilmeden doğrudan un'a bulanarak kızartılabilir. Önemli olan dana ciğerini yaprak yaprak doğranmasıdır. Bunun kolayı ise, zarı çıkarılmış dana ciğerinin bütün olarak dondurucuda dondurulmasıdır. Donmuş ciğer dondurucudan çıkartılır ve buzdolabı içinde çözdürülür. Ardından keskin bir bıçak ile yaprak yaprak doğranır ve kızgın yağ içinde kızartılır. Sultan, Edirne'ye edirne yaprak ciğer yemek için sıklıkla gitmez. Ya ne yapar? Oturur, Edirne yaprak ciğer tava'sını bu tarifle yapar yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo dana ciğeri
- kızartma yağı
- un ve tuz
Yapılması
- ciğerin zarını soyun, bütün olarak streçe sarın
- buzlukta veya derin dondurucuda dondurun
- istediğiniz vakit dondurucudan ciğeri çıkarın
- buzdolabının rafına koyun ve çözülmesini bekleyin
- ciğer kesilecek duruma geldiğinde keskin bir bıçak ile
- pastırma dilimi inceliğinde dilimleyin
- kızartma yağını normal kızgınlıkta ısıtın
- ciğer dilimlerini una bulayın ve yağ içine bırakın
- yarımşar dakika süre ile ciğer dilimlerini alt üst ederek kızartın
- ardından kızarmış ciğerleri tabak içerisine alın, tuz ekin
- ve soğan salatası veya acı biber kızartması eşliğinde servis edin.
Sultan