deniz çipurası tava tarifi
Deniz çipurası tava tarifi: Eylül ve ekim çipura'nın tam yağlı olduğu aylardır. Başta çipura ızgara, çipura tava, çipura pilaki, çipura buğulama olamak üzere çeşit çeşit yemeği yapılır. Balıkçıdan satın aldığınız balık birde deniz çipurası olursa, tadına doyum olmaz. Balıkçılarda çipura deniz ve çiftlik çipurası olarak satılmaktadır. Deniz çipurası, doğal ortamında kendi kendine beslenmesi ve gelişmesine karşılık; çiftlik çipurası tamamen insan gözetiminde beslenmektedir. Deniz çipurası açık parlak renkli olamasına karşın, çiftlik çipurası koyu renkte ve aynı boydadır. Sultan deniz çipurasına rastladığında alır, her çeşit yemeğini yapar, yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- üç tane deniz çipurası
- kızartma yağı
- un ve tuz
Yapılması
- balığın üzerindeki pulları kazıyın
- karnını bıçakla çizin, içini temizleyin
- ardından bol su ile yıkayın ve süzün
- yan yüzeylerini uzunlamasına çizin
- üzerlerine tuz serpin ve una bulayın
- fazla kızgın olmayan yağ içine
- her iki yüzeyini kızartın
- ve ardından mevsim salatası eşliğinde servis edin.
Sultan