sütlü kek tarifi
Sütlü kek tarifi: Türkçesi sütlü tatlı çörek, melezcesi sütlü kek, şeflerin elinde oyuncak olmuş trileçe tatlısı falan değil. İnek sütü, paket krema, toz şeker, un, yumurta, kabartma tozu ve vanilya ile yapılan sütlü tatlı çörek. Mikser kullanın, tarifimdeki gibi yapın, üzerine bir şey sürmezseniz de olur, yenir yani. Sürmek isterseniz, canınız neyi çekiyorsa onu sürün. Tepside üç dilim kalmış sütlü tatlı çöreğimin kara olanına yağlı koyu karamel sürdüm. Açık olanlarına ise, sulandırılmış karamel sürdüm. Her ikiside yeniyor, itiraz edenine rastlamadım. Sultan, bu sütlü tatlı çöreği sever bayramdan bayrama yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- dört yumurta
- bir bardak un
- bir bardak şeker
- bir bardak süt kreması
- üç bardak süt
- bir tatlı kaşığı kabartma tozu
- bir paket vanilya
- yuvarlak tepsi 28 cm.
Yapılması
- fırın tepsinizi yağlayın
- un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın
- yumurta ile toz şekeri koyulaşıncaya kadar çırpın
- üzerine unu yedirerek ilave edin ve hamur yapın
- ardından hamuru tepsiye yayın
- ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
- keki 20 dakika pişirin ve soğutun
- süt kreması ile sütü karıştırın ve ılık olarak ısıtın
- ardından soğumuş kekin üzerine dökün
- keki istediğiniz şekilde dilimlere ayırın
- üzerine ne sürmek istiyorsanız sürün
- ve gönlünüzce tadını çıkarın
Sultan