düdüklüde terbiyeli, sebzeli, dana gerdan haşlama


Tencerede veya düdüklü tencerede etinizi haşalyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi, tencerede et haşlamak uzun sürer. Düdüklü tencere zaman konusunda bu iş için en uygun alettir ve eti yumuşacık haşlar. Düdüklüde sebzeli et haşalmak biraz riskli. Sebebi ise, patates ve havuç aynı sürede piştiği halde, soğan daha çabuk pişer. Bu yüzden, düdüklüde pişen soğanın şekli bozulabilir. Normal tencerede sebzeli et haşlarken böylesi sorunla karşılaşılmaz. Çünkü, tencereyi istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Sebzeleri düdüklüye etin pişme süresinin son 5 dakikasında ilave ederseniz sorun yaşamazsınız. Ya da, sebzeleri tencerede ayrıca haşladıktan sonra yemek içerisine katabilirsiniz. Sultan, terbiyeli et haşlama yemeğini bu tarifle düdüklü tenceresinde (orta ısıda) 20 dakikada yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo bölünmüş kuzu gerdan
  • üç kaşık zeytinyağı
  • iki havuç
  • iki patates
  • iki iri soğan
  • karabiber, tuz
  • bir yumurta sarısı
  • bir kaşık silme un
  • yarım limon suyu
  • su ve maydanoz

Yapılması
  1. soğanları soyun ve bütün bırakın
  2. patatesi soyun ve dörde bölün
  3. havucu soyun ve irice parçalara bölün
  4. et terbiye sosunun hazırlanması
  5. kase içinde yumurta sarısı, limon suyu, unu az su ile çırpın
  6. düdüklü tencereye zeytinyağı, gerdan ve altı bardak su koyun
  7. düdüklünüzde gerdanı haşlayın
  8. gerdan haşlama süresinin son 5 dakikasında
  9. patatesi, havucu, soğanı düdüklüye koyun
  10. ve 5 dakikada birlikte haşlayın
  11. süre bitiminde terbiye sosunu ilave edin, karıştırın
  12. düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın
  13. ardından karabiberi, tuzu, maydanozu ilave edin
  14. ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır