düdüklüde terbiyeli, sebzeli, dana gerdan haşlama
Tencerede veya düdüklü tencerede etinizi haşalyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi, tencerede et haşlamak uzun sürer. Düdüklü tencere zaman konusunda bu iş için en uygun alettir ve eti yumuşacık haşlar. Düdüklüde sebzeli et haşalmak biraz riskli. Sebebi ise, patates ve havuç aynı sürede piştiği halde, soğan daha çabuk pişer. Bu yüzden, düdüklüde pişen soğanın şekli bozulabilir. Normal tencerede sebzeli et haşlarken böylesi sorunla karşılaşılmaz. Çünkü, tencereyi istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Sebzeleri düdüklüye etin pişme süresinin son 5 dakikasında ilave ederseniz sorun yaşamazsınız. Ya da, sebzeleri tencerede ayrıca haşladıktan sonra yemek içerisine katabilirsiniz. Sultan, terbiyeli et haşlama yemeğini bu tarifle düdüklü tenceresinde (orta ısıda) 20 dakikada yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo bölünmüş kuzu gerdan
- üç kaşık zeytinyağı
- iki havuç
- iki patates
- iki iri soğan
- karabiber, tuz
- bir yumurta sarısı
- bir kaşık silme un
- yarım limon suyu
- su ve maydanoz
Yapılması
- soğanları soyun ve bütün bırakın
- patatesi soyun ve dörde bölün
- havucu soyun ve irice parçalara bölün
- et terbiye sosunun hazırlanması
- kase içinde yumurta sarısı, limon suyu, unu az su ile çırpın
- düdüklü tencereye zeytinyağı, gerdan ve altı bardak su koyun
- düdüklünüzde gerdanı haşlayın
- gerdan haşlama süresinin son 5 dakikasında
- patatesi, havucu, soğanı düdüklüye koyun
- ve 5 dakikada birlikte haşlayın
- süre bitiminde terbiye sosunu ilave edin, karıştırın
- düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın
- ardından karabiberi, tuzu, maydanozu ilave edin
- ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Sultan