domates soslu, yarım paket çubuk makarna tarifi
Domates soslu, yarım paket çubuk makarna tarifi: Domatesli çubuk makarna, sevdiğim makarna çeşitidir ve yaz mevsiminde sıklıkla yaparım. Öncesinde İtalyan üretimi çubuk makarna kullanırdım. Şimdi ise; Nuh'un Ankara çubuk makarnasını kullanıyorum. Nuh'un Ankara makarnasının bütün çeşitleri İtalyan Barilla makarnasıyla aynı kalitede. Nuh'un Ankara makarnası yerli ürünümüz olduğu için, özellikle bu konudaki görüşümü paylaşmak istedim. Çubuk makarnaya domates sosu hazırlarken tam olgunlaşmış domates kullanırım. Bu yüzden, yaptığım makarna tadanlar tarafından beğeniyle yenilir. Sultan, domatesli çubuk makarnayı bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım paket çubuk makarna
- bir kaşık tereyağı
- iki iri domates
- iki diş sarımsak, karabiber
- su, tuz
Yapılması
- domatesleri rendeleyin ve sarımsağı ezin
- tereyağını eritin, ardından domatesi ilave edin ve kavurun
- üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın
- domatesin tuzunu ayarlayın ve bir kez malzemeleri kaynatın
- ardından ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın
- tencerede bir kaşık tuz ile iki litre suyu kaynatın
- üzerine çubuk makarnayı ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
- ardından ocaktan alın ve süzünün
- makarna tenceresine domates sosunu ilave edin ve karıştırın
- tencerenin kapağını kapatın ve makarnayı 15 dakika dinlendirin
- ya da, domates sosunu resimdekine benzer tabaklara paylaştırın
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan