hazır yufkadan kadayıf tatlısı
Meraklısına, hazır yufkadan kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Hazır yufka ile yapılan kadayıf tatlısı, görünüm ve lezzet bakımından klasik kadayıf tatlısından farklıdır. Hazır yufkadan kadayıf tatlısı, klasik tatlar tarafından keşfedilmiş on numara beş yıldız bir tatlıdır. İstediğiniz miktarda hazır yufkayı istediğiniz uzunlukta ve incelikte kestikten sonra; diğer kadayıf tatlınızı nasıl yapıyorsanız, bildiğiniz gibi tatlınızı yapabilirsiniz. Sultan, bazen hazır yufkadan kadayıf tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- dört yüz gram hazır yufka
- yüz gram dövülmüş ceviz içi
- yüz elli gram tereyağı
- iki su bardağı toz şeker
- bir buçuk su bardağı su
- bir tatlı kaşığı limon suyu
- 24 cm. çapında tepsi
Yapılması
- tepsinin tabanını yağlayın
- yufkaları üç parmak genişliğinde şeritlere bölün
- ve üst üste koyarak istediğiniz incelikte kesin
- kestiğiniz yufka kadayıfın yarısını tepsiye yayın
- üzerine ceviz içini serpiştirin, kalan yufkayı üzerine yayın
- ardından erimiş ılık tereyağını üzerine gezdirin
- tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- ve 40 dakika pişirdikten sonra fırından alın
- tencere içine şeker ve suyu koyun
- kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin, karıştırın
- ardından ocağı kısın, 7 dakika şerbeti kaynatın ve ocaktan alın
- kızarmış soğuk yufka kadayıf tepsisi üzerine sıcak şerbeti dökün
- ve ardından yufka kadayıf tatlınızı gönlünüzce servis edin.
Sultan