sütlü ciğer tava tarifi
Sütlü ciğer tava tarifi: Sütlü ciğer tava yapmak için, ciğer süt ile terbiye edilerek kızartılır. Ciğer tava kuzu ciğeri veya dana ciğeri kullanılarak yapılır. Ciğer tava yaparken, tercihim hep dana ciğerinden yana olmuştur. Süt ile terbiye edilmiş ciğer, buzdolabında en az iki saat süre ile dinlendirilmelidir. Terbiye edilmiş ciğer kızartılınca yumuşacık olur. Kızartılan ciğer bir gün beklemiş olsa dahi, yumuşaklığından bir şey kaybetmez. Sultan, terbiyeli ciğer tava yaptığında her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo dana ciğeri
- bir bardak süt
- kızartma yağı
- pul biber, toz biber
- un, tuz
Yapılması
- ciğerin zarını soyun, damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın,
- üzerine kağıt havlu ile bastırarak kanını alın
- ve bir tencere içine koyun, üzerine sütü ilave edin ve karıştırın
- tencereyi kapatın ve buzdolabında iki saat dinlendirin
- süre bitiminde ciğerleri süzgeç içerisine alın ve süzün
- ardından bir çay kaşığı toz biber, bir tatlı kaşığı pul biber
- ve bir çay bardağı un ilave edin karıştırın
- süzgeci sallayarak unun fazlasından kurtulun
- kızartma yağını kızgın hale getirin, ciğerleri içine aktarın
- ciğerler kaynamaya başladıktan sonra, 3 dakika süre ile
- ara sıra karıştırarak kızartın ve bir kap içine alın üzerine tuz ekin
- ve patates kızartması eşliğinde servis edin.
Sultan