tavuk kanadı buğulama nasıl yapılır


Tavuk kanadı buğulama nasıl yapılır? Tavuk buğulama tencerede, fırında hiç su kullanılmadan tavuk etinin kendi suyu ile yapılır. Tavuk etinin her bölümü, ayrı veya karışık olarak buğulama yapmaya uygundur. Tavuk ya da piliç ürünleri sade, soslu, sebzeli olarak yapılır. Yemeğin yapımı sırasında başta soğan, sarımsak, maydanoz olmak üzere her çeşit baharatla tatlandırılabilir. Tavuk buğulama yemeği piştikten sonra, üzerine maydanoz serpilmesi lezzet ve görünüm açısından daha uygun olur. En lezzetli tavuk buğulama, piliç eti kullanılarak yapılan buğulamadır. Sultan, çoğu zaman tavuk yemeklerini buğulama olarak hazırlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo piliç kanat
  • karabiber, pul biber
  • tuz

Yapılması
  1. piliç kanatlarını yıkayın, süzün ve karıştırma kabına alın
  2. üzerine pul biber, karabiber, tuz serpin ve güzelce karıştırın
  3. ardından kanatları tencere içine dizin
  4. tencere kapağını kapayın ve ocak üzerine koyun
  5. saata bakın, buğulamanızı en kısık ateşte 50 dakika pişirin
  6. süre bitiminde tencereyi ocaktan alın
  7. dilediğiniz şekilde pilav, salata, ayran eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır