domates soslu tavuk göğsü kavurması
Domates soslu tavuk göğsü kızartması, tavuk but ve tavuk göğsünden yapılabilir. Tavuk etini istediğiniz gibi doğrayabilir ve yemeği tatlandırmak için başta sarımsak olmak üzere çeşitli baharatları kullanabilirsiniz. Domates soslu tavuk göğsü tek başına yemek olarak, ya da makarna ile tüketilebilir. Domates soslu tavuk göğsü yapımı gayet kolay ve hızlıdır. Sultan, çoğu zaman domates soslu tavuk göğsünü makarna eşliğinde sofraya koyar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir bütün tavuk göğsü
- iki orta boy domates
- bir kaşık tereyağı
- bir kaşık zeytinyağı
- karabiber, pul biber
- tuz
Yapılması
- tavuk göğsünü jülyen doğrayın
- domatesi soyun yemeklik doğrayın
- yağ içinde tavuk göğsünü beyazlaşıncaya kadar kavurun
- üzerine domates, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin, karıştırın
- domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar eti pişirin
- ardından ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Sultan