yumurtalı ebegümeci kavurması


Yumurtalı ebegümeci kavurması tarifi: Ebegümeci kullanılarak, başta ebegümeci çorbası olmak üzere farklı yemekleri yapılabilir. Ebegümecinin iri yapraklarından kıymalı veya zeytinyağlı sarması yapılır. Ebegümeci haşlanır salatası yapılır veya kavurması yapılır. Ayrıca, pirinçli, bulgurlu, sarımsaklı yoğurtlu yemeği yapılır. Sultan, yumurtalı ebegümeci kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 200 gr. ebegümeci
  • bir yumurta
  • bir kaşık tereyağı
  • bir küçük soğan
  • bir çay bardağı sıcak su
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. ebegümecileri bol su ile yıkayın, süzün ve doğrayın
  3. tava içinde yağı eritin, soğanı kavurun
  4. üzerine ebegümeciyi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
  5. ardından 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin
  6. malzemeleri bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  7. ağır ateşte ebegümeci suyunu çekinceye kadar pişirin
  8. ardından tavanın ortasından yer açın, yumurtayı kırın ve az tuz serpin
  9. tavanın kapağını kapayın ve yumurtanın beyazı piştiğinde ocaktan alın
  10. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır