yoğurtlu salça soslu 250 gr. erişte pilavı


Yoğurtlu salça soslu 250 gr. erişte pilavı tarifi: Bilirsiniz, erişte pilavı kavrularak veya haşlanarak yapılır. En kolay erişte pilavı, tarifimde olduğu gibi haşlayarak yapmaktır. Erişte pilavınızın yumuşacık olmasını isterseniz, erişteyi 15 dakika süre ile haşlayabilirsiniz. Orta sertlikte erişte pilavı yapmak isterseniz, eriştenizi 10 veya 12 dakika haşlamanız yeterlidir. İsterseniz erişte pilavınıza sarımsaklı veya sade yoğurt ilave ettikten sonra, üzerine salçalı sos gezdirebilirsiniz. Sultan, bazen değişiklik olsun diye erişte pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gram erişte
  • bir litre su
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kase yoğurt
  • tuz

Yapılması
  1. suyu tencerede kaynatın
  2. üzerine bir tatlı kaşı tuz ve erişteyi ilave edin, karıştırın
  3. tencere kapağı açık olarak, erişteler yumuşayıncaya kadar
  4. on dakika süre ile haşlayın
  5. ardından erişteyi süzgece alın ve soğuk su altına tutun
  6. tencerede yağı eritin, erişteyi ilave edin karıştırın
  7. az tuz ilave edin, tuzunu ayarlayın
  8. üzerine yoğurt ilave ederek
  9. gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır