50 dakikada kuşbaşı etli karnabahar yemeği
50 dakikada tencerede, kuşbaşı etli karnabahar yemeği: Karnabahar yemeği sade, kıymalı, kışlık kavurmalı ve kuşbaşı etli yapılabilir. Kıyma, kavurma ve kuzu eti kullanılarak yapılan karnabahar yemeğinde et yemekte doğrudan kullanılır. Dana eti ile yapılan karnabahar yemeğinde ise, eti önceden pişirmemiz gerekir. Et sertlik durumuna göre yarı veya tam olarak pişirildikten sonra yemekte kullanılır. Sultan kuşbaşı etli karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir orta boy karnabahar
- 200 gr. dana kuşbaşı et
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kaşık salça
- bir domates
- bir saoğan
- üç diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- tuz, su
Yapılması
- tencereye eti ve iki bardak su koyun kaynatın
- üzerinde biriken köpüğü alın, kapağını kapayın
- ağır ateşte et suyunu çekinceye kadar pişirin
- karnabaharı dal olarak ayırın tencereye dizin
- yağ içinde sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi kavurun
- üzerine pişmiş kuşbaşı eti, 2 bardak sıcak su
- karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
- bir kez kaynatın ve karanabaharın üzerine dökün
- ardından tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
- ağır ateşte 50 dakika süre ile pişirin
- ve gönlünüzce servis edin
Sultan