fırında soslu palamut kızartması
Fırında soslu palamut kızartması tarifi: Dilimlenmiş palamutun sosa bulanarak, doğrudan fırında kızartılması sonucu nasıl bir lezzetin ortaya çıktığını denediniz mi, bilmem. Denemediyseniz, tarifim bu konuda size yardımcı olacaktır. Hazırlayacağınız sos içerisine birer çay kaşığı karabiber ve pul biber koyabilirsiniz. Yine sos içerisine, bir tatlı kaşığı dolusu tuz ve yarım limonun suyunu ilave edebilirsiniz, fazlası tercihinize kalmış. Kullanacağınız fırın tepsisi metal ve alüminyum olursa balığınız verdiğim sürede pişer. Borcam ya da seramik fırın tepsisi kullanırsanız, bu süre uzayabilir. Sultan, çoğu zaman fırında palamut kızartmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki iri boy palamut dilim doğranmış
- bir çay bardağı ayçiçek yağı
- üç kaşık zeytinyağı
- karabiber, pul biber, tuz
- yarım limonun suyu
Yapılması
- palamut dilimlerini yıkayın ve suyunu süzün
- sos'un hazırlanması
- kase içerisine ayçiçek yağı ve zeytinyağını koyun
- üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
- yarım limonun suyunu sıkın ve bir güzel karıştırın
- palamut dilimlerinin her iki yüzeyini sosa batırın
- ve pişirme kağıtı yayılmış fırın tepsisine aralıklı dizin
- tepsiyi önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürün
- ve 25 dakika süre ile fırında pişirin
- ardından gönlünüzce servis edin
Sultan