meşhur bursa çatal tatlısı yapımı


Meşhur bursa çatal tatlısı yapımı ve malzemesi: Çatal tatlısı konusunda fazla söze gerek yok, görüntü anlatacaklarımı tarifliyordur. Tatlının şerbetini koyu kıvamda hazırlayıp (buz gibi) soğutur kullanırsanız; nefis tatlınızı tadanlar, gözünüzün içine baka baka gülümser. Çatal tatlısı yaparken bir gün öncesinden şerbetini hazırlar, oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabına koyarım. Tatlıya şerbet verirken dolaptan çıkarttığım şerbeti kullanırım. Meşe odunu külünü "odun ekmeği yapan" fırınlardan temin edebilirsiniz. Sultan, çatal tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir yumurta
  • iki bardak un
  • bir yumurta kabuğu dolusu kül suyu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • çeyrek limon suyu
  • dört bardak toz şeker
  • üç buçuk bardak su
  • bir kahve fincanı meşe odunu külü
  • iki kahve fincan soğuk su
  • kızartma yağı
  • kaymak

Yapılması
  1. bir kahve fincanı kül ile iki kahve fincanı suyu karıştırın
  2. karışımı bekletin, üstteki berrak suyu tülbentle süzün
  3. bir yumurta ile yumurta kabuğu dolusu kül suyunu çırpın
  4. üzerine un ve tuzu ilave edin, sert bir hamur yoğurun
  5. hamuru beze yapın, 1 mm. incelikte yufka açın
  6. yufkayı 3 cm. genişlikte şerit olarak kesin
  7. toz şeker ve suyu kaynatın, üzerine limonu sıkın
  8. 15-20 dakika şerbeti kaynatarak çok koyu şerbet hazırlayın
  9. şerbeti iyice soğutun
  10. kızartma yağını fazla kızgın olmayacak şekilde ısıtın
  11. çatalı hamur şeritinin bir ucuna batırın
  12. ve yağ içine daldırın, sağdan sola döndürerek
  13. şeritleri rulo şeklinde kızartın
  14. ardından soğuk şerbetin içine atın, çıkarın
  15. ve ardından kaymak ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır