kaymaklı ayva tatlısı


Kaymaklı ayva tatlısı yapmanın zorluğundan birincisi, ayvanın doğal kırmızı renginin verilememesi; ikincisi ise, ayvanın pişirildikten sonra yeterli miktarda şerbetinin kalmamasıdır. Bu saydığım olumsuzluklara neden, ayvanın yüksek ısıda pişirilmesiden kaynaklıdır. Bu sebeple hızlı pişirilen ayva renk almayacak ve kendine yetecek şerbeti kalmayacaktır. Bu sorunların etkili çözümü, soyulmuş ayvaları çekirdekleri ile birlite su dolu bir kap içerisinde 3-4 saat bekletmektir. Tarifim, ağız tadı ile yenebilecek ayva tatlısının yapımı ile ilgilidir. Sultan, kaymaklı ayva tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç ayva
  • bir bardak toz şeker
  • iki tatlı elma
  • bir buçuk bardak su
  • kaymak

Yapılması
  1. ayvaları soyun ikiye bölün
  2. çekirdek yuvasını çıkarın, çekirdekleri ayırın
  3. ayva ve çekirdekleri bol su içerisinde 4 saat bekletin
  4. elmaları rendeleyin, üç kaşık şeker ile pişirin
  5. tencereye ayvaları çekirdekleri ve 1.5 bardak suyu koyun
  6. üzerine 6 kaşık şekeri ilave edin
  7. tencereyi kaynatın kapağı kapayın
  8. ağır ateşte 1.5 saat süre ile ayvaları pişirin
  9. ardından soğutun, elma ve kaymakla süsleyin
  10. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır