tencerede salçalı nohut çorbası
Tencerede salçalı nohut çorbası tarifi: Nohut çorbası haşlanmış nohut ile yapılır. Bir su bardağı nohut 30-35 dakika süre ile düdüklü tencerede haşlanırsa 2.5 su bardağı nohut çıkar. Bu miktar nohut çorbasını yapmak için yeterlidir. Kendim daha fazla ölçekte nohutu doğrudan düdüklü tencerede haşlar ve dondurucuda saklarım. Sakladığım nohutları nohut çorbası, nohutlu pirinç pilavı veya tavuklu nohutlu pirinç pilavı yapmak için kullanırım. Nohutları dondurucuya kaldırmazdan önce poşetlerken 1 bardak ölçüsünde nohutu pilav yapmak için, 2 bardak ölçüsünde de çorbasını yapmak için poşete koyarım. Nohut çorbası tencerede 35 dakika sürede pişer. Nohut çorbası farklı bir çorbadır, denemeye değer derim. Sultan sevdiği bu çorbayı sıklıkla bu tarife göre yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki bardak haşlanmış nohut
- bir orta boy soğan
- dört kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık domates salçası
- karabiber, kimyon, tuz
- altı bardak sıcak su
Yapılması
- soğanı yemeklik doğrayın ve yağ içinde kavurun
- üzerine salçayı ilave edin kavurun
- ardından haşlanmış nohut, karabiber, kimyon
- ve 6 bardak sıcak suyu ilave edin, karıştırın
- tencereyi bir kez fokurdadın ve tencere kapağını aralıklı kapatın
- ağır ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar
- 35 dakika süre ile pişirin, ardından blendırdan geçirin
- çorbanın tuzunu ayarlayın ve gönlünüzce servis edin
Sultan