tavuk taşlık kavurma, nasıl yapılır


Tavuk taşlık kavurma, nasıl yapılır? Tavuk taşlığı ile yapılan yemeğin ne kadar lezzetli bir yemek olduğunu yapanlar bilir, onlara sözüm yok. Hiç mutfağına tavuk taşlığı sokmamışlar için tavsiyem, bir kez olsun tavuk taşlığı alın ve deneyin. Tarifime uygun olarak yapacağınız taşlık yemeğini, beğenmeyenlerin olacağını sanmıyorum. Çünkü, yemek tadılmaya başladıktan sonra, tadan kişinin hangi tür et yediğinin farkında olmayacaktır. Sultan taşlık kavurmasını sever ve sıklıkla bu tarife uyarak yapar, yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo tavuk taşlığı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık salça
  • bir soğan, bir domates
  • iki çarli biber
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. biberi halka, soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın
  2. taşlıkları bol su içinde yarım saat bekletin
  3. ardından yıkayın ve kuşbaşı doğrayın
  4. yağ içinde taşlıkları kavurun
  5. suyunu salmaya başladıktan sonra kapağı kapayın
  6. ve suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. ardından sıra ile soğanı, biberi ve salçayı ilave edin kavurun
  8. üzerine domatesi ilave edin, karıştırın
  9. ve 3 bardak sıcak su, karabiberi ilave edin karıştırın
  10. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  11. ağır ateşte 1 saat pişirin, ocaktan alın tuzunu ilave edin
  12. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır