tavuk taşlık kavurma, nasıl yapılır
Tavuk taşlık kavurma, nasıl yapılır? Tavuk taşlığı ile yapılan yemeğin ne kadar lezzetli bir yemek olduğunu yapanlar bilir, onlara sözüm yok. Hiç mutfağına tavuk taşlığı sokmamışlar için tavsiyem, bir kez olsun tavuk taşlığı alın ve deneyin. Tarifime uygun olarak yapacağınız taşlık yemeğini, beğenmeyenlerin olacağını sanmıyorum. Çünkü, yemek tadılmaya başladıktan sonra, tadan kişinin hangi tür et yediğinin farkında olmayacaktır. Sultan taşlık kavurmasını sever ve sıklıkla bu tarife uyarak yapar, yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo tavuk taşlığı
- üç kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık salça
- bir soğan, bir domates
- iki çarli biber
- karabiber, tuz
- su
Yapılması
- biberi halka, soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın
- taşlıkları bol su içinde yarım saat bekletin
- ardından yıkayın ve kuşbaşı doğrayın
- yağ içinde taşlıkları kavurun
- suyunu salmaya başladıktan sonra kapağı kapayın
- ve suyunu çekinceye kadar pişirin
- ardından sıra ile soğanı, biberi ve salçayı ilave edin kavurun
- üzerine domatesi ilave edin, karıştırın
- ve 3 bardak sıcak su, karabiberi ilave edin karıştırın
- tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
- ağır ateşte 1 saat pişirin, ocaktan alın tuzunu ilave edin
- ve gönlünüzce servis edin
Sultan