2 bardak kuru nohut nasıl pişirilir


2 bardak kuru nohut nasıl pişirilir? Nohut geç pişen bakliyat türüdür. Yemeklerini yapmak için nohut en az 8 saat süre ile su içerisinde ıslatılır. Ardından suyu değiştirilir ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Düdüklü tencerede nohut yemeği yapmak için ise, yine ıslatılmış nohut kullanılır. Ya da, nohut ıslatılmadan doğrudan düdüklü tencerede ön haşlaması yapıldıktan sonra yemeği yapılır. Nohut tek başına kullanılarak tencere, güveç ve fırın yemekleri yapılır.

Bu yemekler arasında nohutun çorbası, etli ve etsiz yemeği, salatası, yahnisi, piyazı, ezmesi, köftesi, yumurtalısı, böreği ve ekmeğini saybiliriz. Bunun dışında nohut her çeşit salata, sebze, börek, dolma, çorba, tavuk yemekleri, et yemekleri ve pilavların hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Sultan, etsiz nohut yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak nohut
  • bir iri soğan
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık domates salçası
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. akşamdan nohutu bir gece boyu süresince,
  2. bol su içerisinde ıslatın
  3. sabah süzün ve suyunu değiştirin
  4. ardından yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
  5. soğanı yemeklik doğrayın ve yağ içinde kavurun
  6. üzerine salçayı katın kavurun
  7. ardından nohut, 5 bardak sıcak su,
  8. karabiber ve kimyonu ilave edin, kapağı kapayın
  9. ağır ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  10. yemeğin tuzunu karar hale getirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır