10 dakikada sütlü bulgur çorbası yapımı
10 dakikada sütlü bulgur çorbası yapımı: Sütlü bulgur çorbası için; ince köftelik bulgur, iri pilavlık bulgur ve pirinç kullanılabilir. Sütlü çorba içerisinde bulgurun yanı sıra katkı malzemesi olarak patates, kabak, havuç, domates püresi, soğan kullanılabilir. Ayrıca, süt ile birlikte et suyu, tavuk suyu kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak pul veya kırmızı toz biber, tereyağı ve hatta soğan kulanılabilir.
Bana göre en güzel içilebilir sütlü bulgur çorbası, yağ ilave etmeden süt ve bulgur kullanılarak yapılan çorbadır. Bir de süt taze ve yağlı olursa, sütlü bulgur çorbasının tadına doyum olmaz. Sütlü bulgur çorbası hazırlarken en fazla dikkat edilecek nokta, çorbaya ilave edilecek tuzu dikkatli kullanmaktır. Çorbanın tuz ölçüsü birazcık kaçırılırsa, çorba içilmez bir hal alır. Sultan canı çektiği vakit, sütlü bulgur çorbasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- üç bardak süt
- bir kahve fincanı iri bulgur
- bir bardak su
- bir çay kaşığı silme tuz
Yapılması
- bir bardak suyu tencerede kaynatın
- üzerine bulguru ilave edin karıştırın
- bulguru bir kez fokurdattıktan sonra
- ağır ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar haşlayın
- ardından sütü ilave edin ve karıştırın, ısıyı yükseltin
- malzemeler kaynamaya başladıktan sonra
- ağır ateşte tencere açık olarak
- çorbayı 10 dakika süre ile tekrar kaynattıktan sonra
- ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın
- ardından gönlünüzce servis edin
Sultan