salata sosu nasıl yapılır ve malzemesi


Salata sosu nasıl yapılır ve malzemesi: Salatalarda kullanılan özel ve genel binbir çeşit sos vardır. Bizler sofralarımızda çoğunlukla bilinen salataları hazırlar ve tüketiriz. Salatalarımızı mevsimsel sebzelerden yaptığımız için, mevsimine göre salata çeşitimiz değişir. Bunlardan bazıları kıvırcık veya marul salatası, domates salatası, patlıcan salatası, patates salatası, turp salatası, havuç salatası, mor veya beyaz lahana salatası, çeşitli sebzelerden hazırlanan karışık salatalardır.

Yapılan salatalarda sos kullanılmaz ise, bildiğiniz gibi salata sevilerek yenmez. Bu yüzden salatalara tatlandırıcı olarak sos hazırlarız. Temel sos malzemesi zeytinyağı, limon suyu ve karabiberdir. Tarifim, saydığım bütün salata çeşitlerinde kullanabileceğiniz genel amaçlı salata sosu ile ilgilidir. Sultan; bazen limon suyu yerine sirke kullansa da, çoğu zaman hazırladığı salatalarda bu sos'u kullanır. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç kaşık zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • bir çay kaşığı karabiber

Yapılması
  1. bir kap içerisine 3 kaşık zeytinyağı,
  2. sıkılmış yarım limon suyu,
  3. ve bir çay kaşığı karabiberi
  4. koyun ve bir güzel karıştırın.
  5. ardından hazırladığınız salatanızın üzerine
  6. bu sosu gezdirin ve karıştırın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır