dondurulmuş pırasa nasıl pişer


Dondurulmuş pırasa nasıl pişer? Bu tarif kış mevsimi şok haşlayıp dondurucuya kaldırdığım pırasalardan birinin hikayesidir. Pırasayı sevdiğim için, yaz mevsimine hazırlık olarak her yıl kıştan iki paket pırasayı dondurucuya koyarım. Yemeğini düdüklü tencerede veya tencerede yaparım. Çoğu zaman pırasayı donmuş olarak çözdürmeden kullanırım. Pırasa şok haşlanıp çok iyi bir şekilde suyunu süzdürdükten sonra yatay olarak paketlenirse tencere içerisinde çabucak çözülüyor.

Bu nedenle pişirirken bir zorlukla karşılaşmıyorum. Donmuş pırasanın yemeğinin lezzeti kış mevsimi pişen pırasa ile aynı. Ve hatta diyebilirim ki, daha da lezzetli oluyor. Donmuş pırasayı bir kilo veya yarım kilo olarak ister düdüklü tencerede isterseniz tencerede pişirin, kulanılan su miktarında bir değişiklik olmaz. Pişme süresi düdüklü tencerede kısık ateşte 5 dakikada; tencerede en düşük ısıda 30 dakikada pişiyor. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo donmuş pırasa
  • bir adet doğranmış donmuş havuç
  • bir küçük soğan
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık pirinç
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • toz şeker, tuz
  • iki bardak kaynar su

Yapılması
  1. tencerede önce yağ ile soğanı kavurun
  2. üzerine havuçu ilave edin kavurun
  3. ardından salçayı ilave edin kavurun
  4. üzerine pırasa, pirinç, şeker, tuz
  5. ve suyu ilave edin karıştırın
  6. tuzunu karar hale getirin
  7. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağını kapatın
  8. ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
  9. ve limon ilavesi ile gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır