tavuk göğsü çorbası


5 dakikada tavuk göğsü çorbası tarifi: Haşlanmış tavuk eti ve suyu ile tel ya da arpa şehriye kullanılarak çorba yapılır. Tavuk suyuna çorba hazırlarken şehriye, pirinç ve çeşitli sebzeler kullanılabilir. Tatlandırmak için sarımsak, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Çorbanın kıvamını artırmak için un kullanılabilir. Çorba hazırlarken un kullanıldığında, yağ içerisinde kokusu çıkıncaya kadar hafif kavrulur. Çorba hazırlarken kavrulmuş tel ya da arpa şehriye kullanımı, çorbanın beklemesi sırasında oluşan pelteleşmeyi önler. Tarifim, tavuklu tel şehriye çorbası ile ilgilidir. Sultan, bazen tavuk suyuna çorbayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım tavuk göğsü
  • bir kaşık tereyağ
  • iki kaşık tel şehriye
  • altı bardak tavuk suyu
  • karabiber, tuz
  • limon suyu

Yapılması
  1. yeterli miktarda tuz ve su ile göğsü haşlayın
  2. haşlanmış göğsü küçük parçalara bölün
  3. yağı eritin, üzerine altı bardak tavuk suyunu koyun kaynatın
  4. ardından tel şehriyeyi ve tavuk etini ilave edin
  5. tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın
  6. ardından çorbanın tuzunu ayarlayın
  7. limon suyu ve karabiber ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır