karamelize soğanlı yumurta nasıl pişer


Karamelize soğanlı yumurta nasıl pişer? Hazırladığımız yemeklerin olmazsa olmazı, soğandır. Tek başına ana malzeme olarak kullanılarak yemeklerinin yapıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında tatlandırıcı olarak kullanılır. Mutfaklarımızda çorbası, salatası, piyazı, buğulaması, yahnisi, kebabı, tavası, mücveri, dolması, köftesi, ekmeği, böreği ve hatta kek'i dahi yapılmaktadır. Bunca yemeğin hazırlanmasına katkı sağlayan soğanın, bir çok çeşiti de mevcuttur. Tarifim, muhteşem bir lezzet saydığım soğanlı yumurta ile ilgilidir. Sultan, soğanlı yumurtayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir yumurta
  • bir soğan
  • bir kaşık tereyağ
  • yarım çay kaşığı toz şeker
  • yarım çay bardağı kaynar su
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı soyun, piyaz doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun
  3. üzerine sıcak suyu, toz şekeri, az tuz'u katın ve karıştırın
  4. ağır ateşte, su buhar olup uçuncaya kadar soğanı pişirin
  5. soğanın ortasından yuva açın, yumurtayı kırın
  6. bir kaşık sıcak su'yu yumurta sarısı üzerine dökün, kapağı kapayın
  7. ağır ateşte yumurtanın beyazı piştiğinde, ocağı söndürün
  8. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır