kuzu etli dermason kuru fasulye yemeği


Kuzu etli dermason kuru fasulye yemeği: Kuru fasulye yemeği tencere, güveç ve düdüklü tencere kullanılarak yapılır. Tencere ve güveç içerisinde pişirilen kuru fasulye yemeğinde yöntem aynıdır. Düdüklü tencere de yapılan kuru fasulye yemeği, düdüklü tencerenin özelliklerine göre, kullanılacak su miktarı ve pişirme süresi değişkenlik gösterir. Kuru fasulye yemeği yapmak için, fasulyeler en az 8 saat su içerisinde ıslatılması gerekir. Bu işlem fasulyenin daha çabuk pişmesi içindir.

Islanmış fasulye tencerede doğrudan pişirilebilir, fakat pişme süresi uzun zaman alacağından ön haşlama yapılır. Ön haşlama, fasulyeyi yarı pişmiş hale getirir. Ne var ki, yemeğe salça ilave edildiğinde fasulye tekrar sertleşir. Fasulye yemeğinde her türlü yağ kullanılabilir, tereyağı ile pişirilen fasulye yemeği daha lezzetli olur. Sultan, etli kuru fasulye yemeğini arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 300 gram kuzu eti
  • iki bardak dermason kuru fasulye
  • bir soğan
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık domates salçası
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. fasulyeyi bir gece boyu, akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün, suyunu değiştirin
  3. ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
  4. yağ içinde, etin rengi dönünceye kadar kavurun
  5. üzerine soğanı katın kavurun
  6. ardından salçayı katın kavurun
  7. üzerine fasulyeyi, 5 bardak sıcak su,
  8. karabiber ve kimyonu katın, karıştırın.
  9. tencereyi kaynatın ve kapağı kapatın
  10. ağır ateşte et ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  11. yemeğin tuzunu karar hale getirin
  12. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır