kültür mantarlı dana eti kavurması
Kültür mantarlı dana eti kavurması, nasıl yapılır? Kültür mantarı mutfaklarımızda yemek yapımında ve yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Özellikle, beyaz ve kırmızı et kullanılarak hazırlanan yemekleri oldukça lezzetlidir. Mantarların tek başına yemeği yapıldığı gibi, diğer yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Sultan arada bir canı çektikçe, mantarlı et kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo kuşbaşı dana eti
- bir paket mantar 400 gr.
- iki kaşık zeytinyağ
- yarım limon, kekik, tuz
Yapılması
- mantarları doğrayın, limonlu su içinde bekletin
- tencere içine eti ve üzerini kapatacak suyu koyun
- yumuşayıncaya kadar pişirin
- zeytinyağ ile mantarları kendi suyunu salıncaya kadar kavurun
- üzerine eti, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu katın, karıştırın
- kapağı kapayın, ağır ateşte yemeğin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
- üzerine tuz ve kekik serpin, servis edin.
Sultan