500 gr. karnabahar yemeği: domatesli, salçalı
500 gram karnabahar yemeği: domatesli, salçalı tarifi: Bir kış sebzesi olan karnabahardan mutfaklarımızda tencere ve fırın yemekleri hazırlanır. Karnabahar yemeklerin yapımında tek başına kullanıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Karnabaharın çorbası, etli etsiz yemeği, tavası, böreği, musakkası, taratoru, dolması, köftesi, sotesi, mücveri, bastısı, salatası, kızartması, omleti, püresi, turşusu ve hatta keki dahi yapılır. Ve ayrıca, yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Sultan, etsiz karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo karnabahar
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- bir kaşık salça
- bir orta boy domates
- bir orta boy soğan
- bir diş sarımsak
- karabiber
- kimyon
- tuz
Yapılması
- yağ içinde soğanı kavurun
- ardından salçayı katın, kavurun
- üzerine domatesi katın, kavurun
- karnabaharları tencereye dizin
- üzerine 2 bardak sıcak su,
- sarımsak, karabiber, kimyon ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın, tencereyi kaynatın, kapağı kapayın,
- orta ateşte, karnabaharların sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan