sebzeli et kavurma tarifi, nasıl yapılır?


Sebzeli et kavurma tarifi, nasıl yapılır? Kuşbaşı doğranmış et, ciğer, böbrek, yürek gibi gıda maddelerinin yağ içinde kavrulduktan sonra; soğan, domates, biber ve su katılarak yapılan yemeğe sote adının verildiğini biliyoruz. Et sote, hazırlanırken içerisine sonradan katılan malzemenin ismini alır. Bu isimlerden bazıları; mantarlı et sote, bezelyeli et sote, elmalı et sote, bademli et sote gibi. Dilimizi tutan yok ya, bu isimler uzar gider. Sultan gerektiğinde et sotesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo kuşbaşı dana eti
  • iki domates
  • iki sivri biber
  • bir soğan
  • dört kaşık zeytinyağ
  • karabiber, kimyon, kekik
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik, biberi halka, domatesi küp doğrayın
  2. iki kaşık yağ içinde etleri bıraktığı su uçuncaya kadar kavurun
  3. üzerine iki kaşık daha yağ ilave edin, soğanı kavurun,
  4. ardından biberleri katın kavurun, domatesi katın kavurun
  5. üzerine üç bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu katın karıştırın
  6. kapağı kapatın, ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  7. tuzunu ayarlayın ve kekik ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır