sebzeli et kavurma tarifi, nasıl yapılır?
Sebzeli et kavurma tarifi, nasıl yapılır? Kuşbaşı doğranmış et, ciğer, böbrek, yürek gibi gıda maddelerinin yağ içinde kavrulduktan sonra; soğan, domates, biber ve su katılarak yapılan yemeğe sote adının verildiğini biliyoruz. Et sote, hazırlanırken içerisine sonradan katılan malzemenin ismini alır. Bu isimlerden bazıları; mantarlı et sote, bezelyeli et sote, elmalı et sote, bademli et sote gibi. Dilimizi tutan yok ya, bu isimler uzar gider. Sultan gerektiğinde et sotesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo kuşbaşı dana eti
- iki domates
- iki sivri biber
- bir soğan
- dört kaşık zeytinyağ
- karabiber, kimyon, kekik
- tuz
Yapılması
- soğanı yemeklik, biberi halka, domatesi küp doğrayın
- iki kaşık yağ içinde etleri bıraktığı su uçuncaya kadar kavurun
- üzerine iki kaşık daha yağ ilave edin, soğanı kavurun,
- ardından biberleri katın kavurun, domatesi katın kavurun
- üzerine üç bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu katın karıştırın
- kapağı kapatın, ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
- tuzunu ayarlayın ve kekik ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Sultan