yumurtalı dilim ekmek kızartması


Yumurtalı dilim ekmek kızartması tarifi: Mutfağa girdiğimde en tedirgin olduğum konu, kızartma yapmaktır. Çünkü, kızartma yapmak çok dikkat gerektirir. Malzemeyi kızartmak için, yağın belli bir ısıda olması gerekiyor. Bu da malzemeden malzemeye göre değişiyor. Eğer bu inceliği dikkate almazsanız kızartmanız renginden, tadından çok şey kaybeder. Daha doğrusu, sağlığımızdan da çok şey kaybederiz. Konu uzun ve derin, en iyisi meseleye dönelim. Yumurtalı ekmek kızartmak için; taze, bayat ekmek dilimleri ve yağ çeşiti fark etmez. Yağ miktarı, ekmeğin bir yüzünü kızartacak ve tavayı örtecek miktarda olmalıdır. Çırpılmış yumurta içerisine ekmek dilimleri sünger gibi bastırılmamalıdır. Bilirsiniz baharatlar kızgın yağ içinde çabucak yanar. Gerek duyarsanız, baharatı ekmeği kızarttıktan sonra kullanın. Bir yumurta iki dilim ekmeğin yüzeyini örtecek miktardadır. Karışıma süt ve tuz katılabilir, tabi ki isterseniz. Yumurtalı ekmeğinizi kızartırken baştan sona, ocağınızı en düşük ısı ayarında tutun. Sultan, yumurtalı ekmeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir yumurta
  • iki dilim ekmek
  • bir kaşık tereyağ
  • bir kaşık zeytinyağ
  • tuz

Yapılması
  1. yumurtayı az tuz ile çırpın
  2. yağı tava içinde köpürene kadar ısıtın
  3. ekmek dilimlerinin her iki yüzeyini bastırmadan yumurtaya bulayın
  4. ve tava içerisine alın
  5. ağır ateşte ekmek dilimlerinin her iki yüzeyini kızartın.
  6. ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır