marine yapılmış tavuk göğsü, tavada nasıl kızartılır
Marine yapılmış tavuk göğsü, tavada nasıl kızartılır? Beyaz veya kırmızı etin doğrudan kızartılmasının, ya da ızgara yapılmasının, bir al benisi olmayacağını herkes bilir. Yine herkes bilir ki, etler usulüne uygun terbiye edildikten sonra pişirilirse, fazlsıyle lezzetleri artar. Etleri ızgarada pişirmek biraz uğraşı gerektirir. Tavada pişirmek ise, bir kolaylıktır. Ne bileyim, fazlaca bulaşıkla uğraşmak gerekmez. Sultan, arada bir tavuk göğsünü tavada bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo tavuk göğsü
- yarım çay bardağı ayçiçek yağı
sos malzemesi
- bir orta boy soğan
- bir diş sarımsak
- yarım kaşık salça
- bir kaşık yoğurt
- dört kaşık ayçiçek yağı
- karabiber, kimyon, tuz
Yapılması
- göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
- sos'un hazırlanması
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
- kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
- karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
- tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
- sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
- tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
- göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
- önlü arkalı kızartın ve gönlünüzce servis edin.
Sultan