marine yapılmış tavuk göğsü, tavada nasıl kızartılır


Marine yapılmış tavuk göğsü, tavada nasıl kızartılır? Beyaz veya kırmızı etin doğrudan kızartılmasının, ya da ızgara yapılmasının, bir al benisi olmayacağını herkes bilir. Yine herkes bilir ki, etler usulüne uygun terbiye edildikten sonra pişirilirse, fazlsıyle lezzetleri artar. Etleri ızgarada pişirmek biraz uğraşı gerektirir. Tavada pişirmek ise, bir kolaylıktır. Ne bileyim, fazlaca bulaşıkla uğraşmak gerekmez. Sultan, arada bir tavuk göğsünü tavada bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo tavuk göğsü
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı

sos malzemesi
  • bir orta boy soğan
  • bir diş sarımsak
  • yarım kaşık salça
  • bir kaşık yoğurt
  • dört kaşık ayçiçek yağı
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
  2. sos'un hazırlanması
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  4. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
  5. kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
  6. karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
  7. tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
  8. sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
  9. tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
  10. göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
  11. önlü arkalı kızartın ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır