pirinçli, havuçlu, az salçalı pırasa yemeği
Pirinçli, havuçlu, az salçalı pırasa yemeği tarifi: Pırasa kış sebzesi olsada, yılın diğer aylarında büyük marketlerde bulunabiliyor. Ayrıca gıdaların saklama koşularına uyularak, derin dondurucuda saklanabiliyor. Kendim yaz mevsimi için, 600 gr. paketler haline her yıl, 2 paket derin dondurucuda muhafaza ederim. Kar yadıktan sonra ki yapılan pırasanın yemeği, bir başka güzeldir. Pırasanın nesi olmaz ki, çorbası, etli etsiz yemeği, dolması, böreği, mücveri, güveçi, musakkası, köftesi, pilakisi, keki, yumurtalısı, keşkeği, gözlemesi say say bitmez. Sultan, pırasanın zeytinyağlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
Yapılması
Sultan
Neler Lazım
- bir kilo pırasa
- bir büyük soğan
- bir çay bardağı zeytinyağ
- bir iri havuç
- iki kaşık pirinç
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- yarım limon
- bir çay kaşığı toz şeker
- iki bardak su
- tuz
Yapılması
- yağ içinde soğanı kavurun
- ardından havuçları kavurun
- salçayı katın kavurun
- pırasaları katın karıştırın
- tencere kapağını kapatın
- 10 dakika pırasalar kendi suyu ile pişsin
- sonra kapağı açın, 2 bardak su, şeker, pirinç ve yarım limon suyunu katın
- tuzunu ayarlayın ve kapağı kapayın
- ağır ateşte pırasa ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
- ve sıcak soğuk, gönlünüzce servis edin
Sultan