havuç salatası nasıl yapılır
Soslu havuç salatası nasıl yapılır? Havuç sofralarımıza çorba, salata, kızartma, dolma, zeytinyağlı yemek, köfte, turşu, mücver, cacık, marmelat, reçel, helva, çeşitli tatlı, ekmek, kek ve garnitür olarak gelir. Yemekler arasında havuç katkılı fazlasıyle yemek çeşiti vardır. Çoğu yemekte havuç kullanılır. Bu nedenle, havuçu kendim derin dondurucuda şu şekilde saklarım. İhtiyacım ölçüsündeki havuçları uygun büyükükte doğrarım. Parçaları kaynar su içerisinde 2 dakika şok haşlarım ve soğuk sudan geçirdikten sonra, tek seferde kullanacağım ölçüde poşetler, derin dondurucuda saklarım. Sultan, bazen soslu havuç salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin
Neler Lazım
- üç havuç
- üç kaşık zeytinyağı
- yarım limon suyu
- karabiber, tuz
- bir tutam maydanoz, dereotu
Yapılması
- havuçları soyun ve rendeleyin
- maydanoz ve dereotunu doğrayın
- kase içinde limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın
- karıştırma kabı içinde rendelenmiş havuçlara tuz serpin, avucunuzla sıkarak havuçları yumuşatın, maydanozu dereotunu ekleyin, karıştırın
- üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, karıştırın
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan