donmuş uskumru balığı ızgarası


Donmuş uskumru balığı ızgarası: Her balık, mevsimin bazı aylarında yağlanır ve etlerindeki yağ artışı balıkları lezzetli hale getirir. Mutfaklarımızda yağlı balıklardan ızgarasını, yağsız balıklardan kızartmasını yani tavasını yaparız. Kimi balıkların buğulaması, haşlaması ve çorbası yapılır. Uskumru balığının ızgarası, tavası, pilakisi, şişi, dolması, köftesi, buğulaması, yahnisi ve hatta pilavı dahi yapılır. Tarifim, oldukça yağlı olan ithal edilen uskumru balığının ızgarası ile ilgilidir. Sultan uskumru balığı ızgarasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç adet ithal uskumru
  • tuz

Yapılması
  1. balıkları temizleyin, yıkayın, süzün
  2. ve kılçık paralelinde uzunlamasına ikiye ayırın
  3. kılçıklı parça üzerlerini bıçakla çizin
  4. mangalınızı ısıtın ve ızgarasını yağlayın
  5. ızgara üzerine balıklarınızı dizin
  6. ve alt üst ederek pişirin ve tuzlayın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır