klasik sütlaç tarifi


Klasik sütlaç, 1 litre sütle nasıl yapılır? Mutfaklarımızda üç çeşit sütlaç yapılır. Sütlacın temel malzemesi süt, pirinç ve şekerdir. Sütlacı koyulaştırmak için içerisine pirinç unu, ya da nişasta konur. Köylerde sütlaç yaparken nişasta veya pirinç unu kullanmazlar. Bunun yerine çok az tuz kullanırlar. Elbette kullanılan malzemeler belirli bir ölçü dahilindedir. En güzel sütlaç yapımında, en doğru koyulaştırıcı madde ise, sübyedir. Sübye, boza koyuluğunda sıvı anlamındadır. Sütlaçta kullanılan sübye ise, pirincin boza kıvamında elde edilen sütüdür. Sultan, en kolay yoldan klasik sütlacını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir litre süt
  • bir kahve fincanı pirinç
  • bir kahve fincanı nişasta
  • bir kahve fincanı su
  • bir bardak toz şeker

Yapılması
  1. kase içinde nişastayı bir fincan su ile karıştırın
  2. bir bardak su ile pirinci suyunu çekene kadar haşlayın
  3. tencerede haşlanmış pirinç ile sütü kaynatın
  4. üzerine şekeri ilave edin, 5 dakika kaynatın
  5. süre sonunda nişastayı katın karıştırın
  6. tencere kaynamaya başladığında, ocağı orta ateşin bir tık üzerine ayarlayın
  7. ve tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın
  8. süre bitiminde ocaktan alın ve sütlaçı kaselere taksim edin
  9. soğutun ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır