tencerede kuzu incik tarifi ve malzemesi
Tencerede kuzu incik tarifi ve malzemesi: Saray yemekleri arasında olan kuzu incik yemeği güveçte, fırında ve tencerede pişirilir. Kuzu incikle yapılan yemek çeşiti oldukça fazladır. Günümüz mutfaklarında daha çok inciğin yahnisi, haşlaması, terbiyelisi, sebzelisi, keşkeklisi ve patlıcanlısı yapılır. Ne şekilde yapılırsa yapılsın incik yemekleri fazlasıyle lezzetli bir ana yemektir. Sultan kuzu incik yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki kuzu incik parçalanmış
- dört küçük soğan
- iki iri domates
- dört orta boy patates
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- üç kaşık zeytinyağ
- altı tane karabiber, bir defne yaprağı
- maydanoz, tuz
Yapılması
- incikleri yıkayın ve süzün
- patatesi, soğanı, sarımsağı soyun bütün bırakın
- domatesi rendeleyin, biberi halka doğrayın
- yağ içinde incikleri hafif kızartın
- üzerine patatesi, soğanı ve biberleri dizin
- ardından 3 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
- tuzunu ayarlayın, üzerlerine domatesi yayın, karabiberleri serpiştirin
- ve defne yaprağını koyun
- ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
- üzerine maydanoz serpin ve servis edin
Sultan