yoğurtlu pazı sapı


Pazı yemeği yaparken pazının yaprakları kullanılır, sapları ayrılır. İki demet pazı yaklaşık 1 kg. gelir. İki demet pazının yaprakları ile sarması ya da yemeği yapılırsa geriye 300 gram kadar sapı kalır. Pazı sapı ile salata, kavurma, çorba ve hatta turşu yapılabilir. 300 gram pazı sapı ile ancak salatası veya kavurması yapılabilir. Pazı sapı sade ya da yumurta ile kavrulabilir. Sultan; yoğurtlu, yumurtalı, pazı sapını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 300 gram pazı sapı
  • iki yumurta
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir diş sarımsak
  • bir bardak yoğurt
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. pazı saplarını kuşbaşı doğrayın,
  2. yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün ve sıkın
  3. sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
  4. tava içerisinde zeytinyağını ısıtın,
  5. üzerine pazı saplarını, karabiber ve tuz'u ilave edin
  6. pazı saplarının bıraktığı su uçuncuya kadar kavurun
  7. ardından, üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın
  8. yumurta piştikten sonra, kavurmanızı yoğurtla servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır