yoğurtlu ıspanak nasıl yapılır
Yoğurtlu ıspanak nasıl yapılır? Ispanak doğrudan kullanılarak çeşit çeşit yemeği yapıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Ispanağın yaprakları ve kökleri hiç boşa gitmez, ayrı ayrı değerlendirilir. Ispanağın etli etsiz yemekleri, çorbası, böreği, keki, püresi, kavurması, köftesi, salatası ve onlarca çeşit yemeği yapılır. Ispanağın mutfaklarımızda kullanım alanı sınırsızdır. Beyaz etten kırmızı et yemeklerine, hamur işlerinden yumurta ile yapılan yemeklerin hazırlanmasına varıncaya kadar ıspanak kullanılır. Fazla söze hacet yok. Sultan; yoğurtlu ıspanak yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo ıspanak
- bir iri soğan
- çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1.5 kaşık pirinç
- bir kaşık salça
- sarımsak, yoğurt
- karabiber, tuz
Yapılması
- ıspanakların kökünü kesin, ayıklayın, yıkayın
- ve kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
- az tuz ile sarımsakları ezin, yoğurt ile karıştırın
- yağ içinde soğanı kavurun
- salçayı katın kavurun
- ıspanakları katın, pörsüyünceye kadar karıştırın
- bir su bardağı sıcak su, karabiber ve tuzunu katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
- sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Sultan