1 kilo tavuk kanat ızgara tarifi


1 kilo tavuk kanat ızgara tarifi: Tavuk kanat ızgara o kadar ahım şahım bir yemek değil, tabi ki bana göre. O kadar çok seveni var anlatamam, hafta sonları fellik felik kanatçı ararlar. Kanat sosu için kullanılan malzemeler genellikle aynıdır. Özellik olsun diye kimileri yoğurt yerine süt, ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanır. Bir de bahartlarda farklılıklar vardır. Ne şekil de kanat sosu hazırlanırsa hazırlansın, sonuçta siz'e ızgara üzerinden alınmış kanat servis edilecektir. Yemeklerin lezzeti kişinin tat algılamasına bağlı, bu nedenle birinin anlatmakla bitiremediği bir yemeğin lezzetine bir başkası burun kıvırabilir. Evet, hayatı böyle yaşıyoruz. Sultan; kanat ızgara'yı kendisi için yapmaz, sevdikleri için yaptığı kanat ızgara'yı bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo tavuk kanat
  • bir orta boy soğan
  • iki diş sarımsak
  • bir kaşık domates salçası
  • bir kaşık yoğurt
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağ
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. soğanı, sarımsağı soyun,
  2. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  3. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  4. sos'un hazırlanması
  5. tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  6. yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
  7. kanatları tencereye alın sos ile karıştırın
  8. kapağı kapatın
  9. kanatları en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  10. kanatları hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır