zeytinyağlı bol sebzeli enginar tarifi
Zeytinyağlı bol sebzeli enginar tarifi: Besin değeri yüksek bir sebze olan enginar, onlarca çeşit yemeğin hazırlanmasında ana malzeme, ya da katkı malzeme olarak kullanılır. Belli başlı yemek çeşitleri arasında çorbası, etli ve etsiz yemeği, dolması, salatası, püresi, turşusu, köftesi, böreği ve pizzasını sayabiliriz. Bunca çeşit arasından tarifimiz, zeytinyağlı enginarı tariflemektedir. Sultan, zeytinyağlı enginar yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- altı enginar
- iki soğan
- bir bardak iç bezelye
- bir çay bardağı zeytinyağı
- iki havuç
- iki patates
- bir kaşık un
- bir çay kaşığı toz şeker
- yarım limon
- tuz
- dereotu
Yapılması
- soğan ve enginarları dört parça'ya bölün
- havuç ve patatesleri doğrayın.
- sos olarak
- bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı toz şeker koyun, yarım limonu sıkın ve karıştırın.
- tencere içine enginarları, havuç, patates ve soğanları dizin
- üzerine bezelyeleri serpiştirin
- ardından 1 çay bardağı zeytinyağını ve sos'u dökün.
- üzerine ısı'ya dayanıklı bir tabak kapatın.
- tencere kapağını kapatın.
- orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- dereotunu serpin, soğutup servis edin.
Sultan