sosis sote tarifi, bilinenden farklı
Sosis sote tarifi, bilinenden farklı tarif: Sosis, mutfaklarımızda hemen hemen bütün yemek çeşitlerinde kullanılır. Çorba, salata, pizza, börek, çörek, makarna, yumurtalı yemekler, krep ve kanapeler sosisin belli başlı kullanım alanlarıdır. Sosisin iki çeşit yemeğini severim, salçalı sosis ve sosis sote. Diğer çeşitler arasından da sosis soslu makarna'ya hayır demem. Bildiğiniz gibi bütün lezzetli yemekler, ön koşul olarak kaliteli malzemelerle yapılır. Sosis sote de öyle, kaliteli sosis ve tereyağ kullanılarak hazırlanan sosis sote'ye kim hayır der. Sultan, sosis sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gram soyulmuş sosis
- bir kaşık tereyağ
- yarım kaşık salça
- iki domates
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
Yapılması
- sosisleri yıkayın, 3-4 mm. kalınlıkta verev veya halka doğrayın
- domatesi soyun küp, biberi halka ve sarımsağı iri doğrayın
- yağ içinde sarımsak ve biberi kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
- ardından domatesi katın kavurun, sosisleri katın, karıştırın
- üzerine 1 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte sosisler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sultan