pirinçli pazı yemeği tarifi, tencerede


Pirinçli pazı yemeği tarifi, tencerede nasıl yapılır? Pazı yaprakları ve sapları, birbirinden ayrı olarak yemek hazırlamada kullanılır. Pazı'nın etli ve etsiz yemekleri, sarması, çorbası, böreği, gözlemesi, kavurması, salatası ve turşusu yapılır. Pazı ile yapılan yemeklerin çoğu, yoğurt ile tüketilebilir. Sultan, ara sıra yaptığı pirinçli pazı yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki demet pazı
  • bir soğan
  • çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1.5 kaşık pirinç
  • yarım kaşık domates salçası
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. pazıları yıkayın, saplarını kesin,
  2. yapraklarını doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
  4. ardından bir su bardağı sıcak su, pazıyı,
  5. karabiber ve tuz'u katın, tuzunu ayarlayın,
  6. pazılar iyice pörsüdükten sonra pirinci katın ve karıştırın
  7. kapağı kapatın, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır