mantarlı dana kuşbaşı et sote tarifi


Mantarlı dana kuşbaşı et sote tarifi: Mantar, sofralarımızda yemek ve garnitür olarak yerini alır. Özellikle, beyaz ve kırmızı et kullanılarak hazırlanan yemekleri oldukca lezzetlidir. Mantarların tek başına yemeği yapıldığı gibi, diğer yemeklerin hazırlanmasına eşlik eder. Sultan, mantarlı et sote yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 400 gram bir paket kültür mantarı
  • iki kaşık zeytinyağ
  • yarım limon
  • kekik, tuz

Yapılması
  1. mantarları doğrayın, limonlu su içinde bekletin
  2. tencere içine eti ve üzerini kapatacak suyu koyun
  3. yumuşayıncaya kadar pişirin
  4. zeytinyağ ile mantarları kendi suyunu salıncaya kadar kavurun
  5. üzerine eti, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu katın, karıştırın
  6. kapağı kapayın, ağır ateşte yemeğin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
  7. üzerine tuz ve kekik serpin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır