çemen unundan kahvaltılık çemen yapımı


Çemen unundan kahvaltılık çemen yapımı: Pastırmayı pastırma yapan, çemen baharatıdır. Ve çemen, adı ile çemen unu ile yapılır. Nette yüzlerce tarifine rastladığınız çemenin katıksız tek bir tarifi var. O da şöyle, çemen unu, toz kırmızı biber, kimyon, karabiber, sarımsak, tuz ve su ile karılır. Çemenin asıl ana malzemeleri bunlardır. Bunun dışında ilave katkı malzemeleri, kişinin damak zevkine göre hazırlamış olduğu tariflerdir. Çemen kendi malzemeleri kullanılarak hazırlanırsa ilk gün tüketilebilir, fakat lezzeti 2-3 gün sonra çıkar. Yani, çemeni kardıktan sonra bir kaç gün bekletmek gerekir.

Çemen durdukça ekşimeye başlar, ilkten bu ekşilik damak zevkinize çok uygun gelebilir. Yedikçe yeme isteğiniz artar. Bir süre sonra çemen tam ekşidiğinde tüketilmez, atılır. Çemen baharatının kendine has kokusu, terlediğinizde sizi dahi rahatsız edebilir. Bu koku iç elbisenize kadar sirayet edebilir, daha fazlasını da yazmıyacağım. Sonuç olarak; çemen yazın az, kışın ise tatil günlerinde tüketilmelidir. İhtiyacınız halinde baharatçılarda çemen unu satılmaktadır, tedarik edebilirsiniz. Sultan, çemenini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kaşık çemen unu
  • bir çay bardağı soğuk su
  • bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • bir tatlı kaşığı kimyon
  • bir Çay Kaşığı Karabiber
  • iki diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. sarımsağı soyun ve ezin
  2. kap içine sarımsak, kırmızı biber, kimyon, karabiber
  3. ve suyu koyun karıştırın, tuzunu katın ve ayarlayın.
  4. üzerine çemeni azar azar topaklanmaması için,
  5. süzgeç içerisinde ilave edin ve karıştırın.
  6. kardığınız çemeni dinlendirin ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır