bezelye yemeği nasıl yapılır
Bezelye yemeği nasıl yapılır? Mutfaklarda yemek hazırlarken en fazla kullanılan bir bakliyat çeşitidir. Taze olarak, taneleri sertleşmeden kabuğu ile birlikte bezelyenin etli, etsiz ve zeytinyağlı yemeği yapılır. Bunlardan, Sultani bezelye örnektir. Araka bezelye ise, taneleri sertleşmeden yine çeşitli yemekleri yapılsada, daha çok iç bezelye olarak mutfaklarımızda kullanılır. İç bezelyenin çorbası, salatası, etli etsiz yemekleri, zeytinyağlısı, böreği, püresi, keki yapılır. Yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Çoğu yemeklerde bunların içerisine balık, makarna ve pilavlarda dahil, katkı malzeme olarak iç bezelye kullanılır. Sultan, etsiz iç bezelye yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo iç bezelye
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir soğan
- bir havuç
- bir patates
- bir kaşık salça
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- tuz
Yapılması
- patates ve havuçu küp,
- soğanı yemeklik, sarımsağı iri doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuç ve sarımsağı katın kavurun
- ardından salçayı katın kavurun
- üzerine patates, bezelye, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın, ağır ateşte
- bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sultan