fırında patates kızartması



Fırında patates kızartması isteğe göre, sade veya baharatlı olarak yapılır. Fırında sade patates kızartması yapımında sıvı yağ veya tereyağı, tuz kullanılır. Fırında baharatlı patates kızartması ise; sade patates kızartması malzemelerine ilave olarak, sevilen bütün baharat çeşitleri (karabiber, pul biber, biberiye ve kekik gibi) baharatlar eklenir. Fırında kızartılan patateslerin dışı çıtır, içinin yumuşak olmasını isterseniz; patatesleri tuzlu su içerisinde 10 dakika haşlamanız gerekir. Sultan, fırında patates kızartmasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • istediğiniz kadar patates
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • pul biber
  • biberiye
  • tuz

Yapılması
  1. kışlık patatesleri yıkayın ve dilimleyin
  2. peşinden tuzlu su içerisinde 10 dakika haşlayın
  3. ardından çıkarın süzün ve bir kaba koyun
  4. üzerine zeytinyağı gezdirin
  5. ve sevdiğiniz baharatları ve tuzu serpin
  6. malzemeleri bir güzel karıştırın
  7. fırın tepsisine yanmaz kağıt yayın
  8. üzerine patates dilimlerini dizin
  9. tepsiyi 180°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  10. 30 dakika bitiminde fırından çıkarın
  11. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan